Borie-Manoux Beau-Rivage Bordeaux Blanc

Artikelnummer
46432
Het huis Borie Manoux is ontstaan in 1870. Tegenwoordig is het nog altijd in familiebezit en één van de belangrijke eigenaren van voorname Châteaux. Met de grote expertise die in huis is, maken zij deze witte Bordeaux van Semillon en Sauvignon Blanc. Een fruitige wijn met een mild droge afdronk.
Omschrijving
Beau-Rivage is de naam van een van de bordeaux van Borie-Manoux. Dit handelshuis is eigendom van de familie Castéja en nog een van de weinige, onafhankelijke familie-wijnbedrijven in de streek. Borie-Manoux is négociant (handelaar), maar ook wijnbouwer en wijnmaker. Het huis bezit een dozijn châteaux waaronder Batailley (Grand Cru), Beau-Site, Domaine de l'Eglise en anderen. De Beau-Rivage is een van hun basis-bordeaux: een uitstekende, elegante, doordrinkbare wijn voor alledag. Deze Beau-Rivage Blanc wordt gemaakt van semillon en sauvignon blanc. De druiven komen van wijngaarden die voldoen aan de Appellation Bordeaux Contrôlée-regels. Hij is fris met het fruitige van appel en citrus. De afdronk komt zacht over. Niet zwaar, maar op een lekkere manier vol en toegankelijk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De semillon- en sauvignon blanc-druiven zijn afkomstig van wijngaarden die binnen de Appellation Bordeaux Contrôlée vallen. Een deel komt van de eigen Borie-Manoux-wijngaarden en een deel wordt zorgvuldig geselecteerd bij wijnbouwers met wie de familie Castéja al jarenlang werkt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Droge, frisse witte bordeaux met de bescheiden aroma's van appel, peer en wat citrus. Vriendelijk, toegankelijk met een milde afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
aperitief, borrelhapjes salades pasta met vis lichte vis- en kipgerechten
Druivensoort
sauvignon blanc, semillon
Jaar
2016