Bouchard Père <(>&<)> Fils, Bourgogne Réserve Rouge

Artikelnummer
7000014352
Fris, fruitig, niet zwaar maar met body. Bourgogne Rouge zoals hij hoort te zijn. In geur en smaak wisselen aardbei, bes, kers en subtiele kruidige tonen elkaar af. Florale aroma's geven de toegankelijke, opwekkende wijn iets frivools en vrolijks. Multi-inzetbaar!
Omschrijving
Bourgogne associëren sommigen met vol, veel en zwaar. Voor de keuken gaat dat soms op, maar voor de wijnen niet. Die zijn eerder fijn en delicaat. Zoals deze Bourgogne Rouge van 100% pinot noir. De helderrode wijn geurt naar rood fruit. In de smaak smelten fruitige en lichtkruidige aroma's samen. Fris, zeker niet zwaar maar met body. Bourgogne Rouge zoals hij hoort te zijn. Hij is afkomstig van Bouchard Père & Fils, één van de beroemdste namen in de streek. Bouchard begon in 1731 als handelshuis en kocht zo'n 50 jaar later zelf wijngaarden. Inmiddels bezit het huis 130 hectare waarvan 12 hectare Grand Cru- en 74 hectare Premier Cru-wijngaarden. Voor de zogenaamde generieke wijnen, zoals deze AC Bourgogne, koopt Bouchard druiven van wijnbouwers met wie al jaren wordt samengewerkt.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Voor de generieke wijnen, zoals deze appellation Bourgogne contrôlée, koopt bouchard druiven - in dit geval pinot noir - van wijnbouwers uit de streek met wie al jaren wordt samengewerkt. De naam Bouchard garandeert de kwaliteit en de stijl van de wijnen. Bouchard bezit zelf ook wijngaarden waarvan vele met Grand Cru- en Premier Cru-status. Wijnen van de eigen wijngaarden dragen de naam Domaine Bouchard Père & Fils. De generieke wijnen heten Bouchard Père & Fils.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Bourgogne Réserve Rouge
Wijn/Spijs combinatie
Charcuterie (fijne vleeswaren), paté Kip: coq au vin en allerlei gevogeltegerechten Lichte gevogeltegerechten, salade met eendenborst Vis: geroosterde zwaardvis Wit vlees: lichte kalfs- en fijne varkensvleesgerechten Vegetarisch: gebakken paddestoelen Pasta: met ham en kaas(saus)
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2016