Bouchard Père <(>&<)> Fils, Chassagne Montrachet Blanc

Artikelnummer
7000014884
Fijne, witte Bourgognewijn die zich door zijn herkomst, het dorp Chassagne-Montrachet onderscheid. Intense geur van bloemen, fruit en licht zuivel. Een volle iets mineralige smaak met goede lengte.
Omschrijving
In Chassagne - Montrachet bevinden zich de meest zuidelijk gelegen wijngaarden voor witte wijn in de Côte de Beaune. De bodem bestaat hier uit klei en kalksteen. De druiven voor deze wijn betrekt Bouchard van wijnboeren waarmee zij een lange samenwerking hebben. Door het delen van expertise aangaande het werk in de wijngaard (Bouchard is immers één van de zéér bekend staande wijngaardeigenaren in de hele Côte d'Or) wordt het maximum gedaan om een goede oogst binnen te halen. Afhankeljk van het karakter van het oogstjaar krijgt de jonge wijn een opvoeding van 8 à 10 maanden in Frans eiken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van maximaal 15% nieuw eiken. Bouchard volgt hiermee de lijn dat het eiken hout nooit dominant in de wijn aanwezig dient te zijn, maar een ondersteuning biedt aan de fruitige elementen van de druif en de aspecten van de terroir, zoals een zekere mineraligheid. De naam Chassagne- Montrachet is ooit ontstaan toen het dorp Chassagne het recht kreeg de naam van de beroemde wijngaard Montrachet met de dorpsnaam te verenigen. Dit straalde positief af op de overige wijngaarden in Chassagne die hierdoor hun reputatie verstevigd zagen. Proefnotities: De wijn heeft een intens bouquet van fruit en bloemen. Een volle, krachtige smaak met een klein botertje en een opmerkelijke lengte. Heerlij bij voorgerechte, vis en wit vlees bereid in roomsaus.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In Chassagne-Montrachet en Côte d'Or, waar de bodem bestaat uit klei en kalksteen. De wijngaard ligt tussen de 200 en 300m op de zacht glooiende helling van het drop Chassagne-Montrachet.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Chassagne Montrachet Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij voorgerechten, vis en wit vlees bereid in een roomsaus.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2018