Bouchard Père <(>&<)> Fils, Gevrey-Chambertin

Artikelnummer
7000014445
Uit dit dorp komen uitsluitend rode wijnen, gulle rijke Bourgognes. De bodem is er bijzonder van samenstelling, wat kracht en complexiteit van de wijn verklaart. De wijn is granaatrood en heeft aroma's van jammy rood fruit, lichte kruidigheid en iets dat doet denken aan leer. De smaak is harmonieus, rijk en complex.
Omschrijving
Gevrey-Chambertin is het noordelijkst gelegen wijndorp in de Côte de Nuits. Net zoals bijvoorbeeld Chambolle-Musigny en Vosne-Romanée, heeft Gevrey-Chambertin aan zijn eigen naam (Gevrey) die van zijn beste en mythische Cru toegevoegd. Tot 1847 was de wettelijke appellation Gevrey. Sindsdien is hij gewijzigd in Gevrey-Chambertin. De naam Chambertin is afkomstig van een zekere Bertin, die ooit een stuk grond bezat: men noemde dat het "Champ de Bertin". Deze wijngaard kreeg in de overlevering de aanduiding Chambertin. Er kwam uitzonderlijke goede wijn vandaan. Tot op de dag van vandaag bezit Chambertin de Grand Cru status en faam. Toen in 1847 de naam van Chambertin werd toegevoegd aan de gemeentenaam Gevrey, had dat vanzelfsprekend ook effect op de overige wijnproducenten in het dorp. Het succes van de grote naam "Chambertin" straalde als het ware af op de andere wijnboeren. De bodem waar deze Gevrey-Chambertin vandaan komt bestaat uit kalkachtige klei met mergel; in de bodem zijn verder sporen van kalium, fosfor en ijzer. Bouchard Père & Fils maken deze wijn van de opbrengst van druiven die zij betrekken van wijnboeren waarmee zij nauw samenwerken. Na de vinificatie in de kelders van Bouchard wordt de jonge wijn 8 tot 14 maanden in Frans eiken vaten gerijpt, waarbij 20 à 40% nieuwe vaten worden gebruikt. De wijn is granaatrood en heeft aroma's van jammy rood fruit, lichte kruidigheid en iets dat doet denken aan leer. De smaak i harmonieus, rijk en complex.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gevrey-Chambertin is het noordelijkst gelegen wijndorp in de Côte de Nuits. De bodem waar deze Gevrey-Chambertin vandaan komt, bestaat uit kalkachtige klei met mergel. In de bodem zijn verder sporen van kalium, fosfor en ijzer te vinden.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Gevrey-Chambertin
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk met wild en rood vlees, maar ook bij geroosterde varkensrib.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2016