Bouchard Père <(>&<)> Fils, Meursault Genevrières 1er Cru

Artikelnummer
7000014592
Meursault Genevrières Premier Cru behoort tot de beste herkomsten in deze gemeente. De wijn onderscheidt zich door zijn subtiele bouquet en verfijning alsmede zijn ronde smaaktonen en indrukwekkende afdronk.
Omschrijving
Genevrières is de naam van deze Premier Cru. Hij verwijst naar de jeneverbesstruiken die ooit deze wijngaard omzoomden. In 1855 werd door Docteur Jules Lavalle in zijn boek "Histoire et Statistique de la vigne et des grands vins de la Côte d'Or" al melding gemaakt van de Genevrières en enkele andere uitmuntende wijngaarden. Hij omschreef ze toen als "Première Cuvée" ter aanduiding dat ze op een hoger plan stonden in vergelijk met de andere Meursault wijngaarden. Tegenwoordig wordt de aanduiding Premier Cru gebruikt. De Genevrières wijngaard telt in totaal 16,49 ha, waarvan Domaine Bouchard er 2,65 ha, verspreid over twee percelen in eigendom heeft. De bodem is hier kiezelachtig met klei, kalksteen en sporen van ijzer. De wijn heeft een subtiel karakteristiek bouquet met een hint van eiken. Hij is krachtig en ook verfijnd en heeft de kenmerkende levendigheid van zijn terroir.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op de heuvels van de Côte de Beaune op 240 à 260 m. in de richting Oost, Zuid-Oost. De bodem bestaat uit grindachtige klei, kalk en sporen van ijzer.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Meursault Genevrières 1er Cru
Wijn/Spijs combinatie
Visgerechten in een saus, kreeft, poularde de bresse.
Rijping
De rijping is 10 tot 12 maanden in Franse eiken vaten, waarvan tot 15% nieuw is.
Bodem type
Kiezelachtig met klei, kalksteen en sporen van ijzer.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2017