Bouchard Père <(>&<)> Fils, Meursault Les Clous,

Artikelnummer
7000014600
Meursault Les Clous is een wijngaard die door zijn bijzondere bodemgesteldheid een grotere reputatie heeft dan menig "gewone" Meursault (met de enkele dorpsappellatie). Zijn mineraliteit geven hem een extra dimensie in vergelijk met de veelal "mollige stijl" van de dorps Meursaults.
Omschrijving
Meursault Les Clous is een zogenaamde "lieu-dit": een wijngaard waarvan de ligging duidelijk is omschreven. De totale omvang ervan is iets meer dan 18 ha, waarvan Bouchard ruim 8,5 ha in eigendom heeft. De ligging van deze wijngaard is op de helling van de Côte de Beaune en de kalkachtige mergelbodem met zijn harde ondergrond zijn vergelijkbaar met de bodem van Corton-Charlemagne Grand Cru. Dit maakt dat Bouchard bij de oogst en vinificatie van deze bijzondere wijn alle zorg en aandacht geeft die de Premier Crus in Meursault ook krijgen. Bij kenners is de Meursault Les Clous zeer gevraagd. De fermentatie en lagering geschiedt op Frans eikenhouten vaten, waarvan maximaal 15% nieuw zijn. De mineraliteit en de bloemen aroma's alsmede de aardste tonen en de hint van toast geven Les Clous zijn specifieke karakter; door de intensiteit heeft hij een romige lang nablijvende afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Even ten westen van het dorp Meursault op de helling van de Côte de Beaune op een bodem van kalksteen en mergel met een harde ondergrond.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Meursault Les Clous,
Wijn/Spijs combinatie
Goede begeleider van kreeft, visgerechten in saus, kalfsvlees met roomsaus.
Rijping
Afhankelijk van het oogstjaar rijpt de wijn 10 tot 12 maanden op Frans eiken waarvan maximaal 15% nieuw hout.
Bodem type
Mergelachtig kalksteen.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2017