Bouchard Père <(>&<)> Fils,Meursault Premier Cru Perrieres

Artikelnummer
7000015143
Meursault Perrières wordt als de grootste wijn van Meursault beschouwd. Hij heeft een intrigerend bouquet van mineralen en fruit. De smaak is vol met een levendige frisheid en een lang nablijvende afdronk.
Omschrijving
Bij zijn classering in 1855 van de grand vins de la Côte d'Or duidde Docteur Lavalle de wijngaard Perrières als enig in zijn soort aan, boven de Premier Cuvées van Meursault. Hij gaf hem de aanduiding "Tête de Cuvée". Tegenwoordig is dat onderscheid er niet meer en valt Perrières in het classement van de Premier Crus. Kenners echter slaan de wijn ook nu nog hoger aan. Er wordt zelfs beweerd dat in goede jaren de Meursault Perrières kan wedijveren met de grote wijn uit de buurgemeente Puligny: "Le Montrachet". De bodem van Perrières bestaat uit mergelachtige kalksteen. De hele Perrières wijngaard beslaat 12 ha waarvan Domaine Bouchard 1,2 ha, verdeeld over 3 percelen, in eigendom heeft. Gezien de grote reputatie van Perrières wordt de wijngaard, de oogst en de vinificatie met de grootst mogelijke zorg behandeld. Het resultaat is een wijn met een licht gouden kleur, zeer complex bouquet waarin mineralen, citrusfruit en gedroogde abrikoos samengaan. Volle en stevige smaak met een opmerkelijk lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Bovenaan de helling van de Côte de Beaune, op de grens met Puligny-Montrachet. In de richting Oost, Zuidoost. De bodem van Perrières bestaat uit mergelachtige kalksteen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils,Meursault Premier Cru Perrieres
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij langouste, visgerechten met roomsaus, kalfsvlees in saus.
Rijping
De rijping is 10 tot 12 maanden in Franse eiken vaten, waarvan tot 15% nieuw is.
Bodem type
Mergelachtige kalksteen.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2018