Domaine d'Henri Chablis Saint Pierre Magnum

Artikelnummer
05855
Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit naarvoren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk. De karakteristieke L'Église Saint-Pierre in Chablis straalt, net als deze wijn, een beeld uit van kracht en oprechtheid. Vandaar de naam op het etiket. Domaine d'Henri Chablis Saint Pierre is nu ook verkrijgbaar in jeroboam formaat (3000ml). Flessendie een overgetelijke indruk achterlaten op speciale gelegenheden!
Omschrijving
Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Een wijn met een wat koel karakter maar die toch glimlacht in het glas. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. De grond heet Kimméridgen, naar het plaatsje Kimmeridge aan de Engelse Kanaalkust. De krijtrotsen van Dover staan dan ook rechtstreeks in verbinding met de terroir in de beroemde Fransewijnstreek. De karakteristieke kerk, L'Église Saint-Pierre in Chablis, straalt net als deze wijneen beeld uit van kracht en oprechtheid. Dit verklaart de naam op het etiket. De biologisch geteelde druiven komen van 30 jaar oude stokken die geplant zijn in Chablis en de lieu-dits Fyé en Fleys met een rendement van 35 hl/ha. De rijpe druiven worden deels gevinifieerd in roestvrijstalen tanks (84%) en deels op eiken vaten (16%). Na de malolactische gisting rijpt de wijn nog 11 maanden op zijn lie, 25% op fust en de75% op tank. Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit naarvoren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Chablis en de lieu-dits Fyé en Fleys
Verpakkingshoeveelheid
3
Regio
Onbekend
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
1.5l
Wijn/Spijs combinatie
Klassiek is de combinatie met oesters (Oesterwateris niet voor niets de bijnaam voor Chablis). Ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend. Heerlijk ook met romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2018