Cantine Lenotti Colle Forte Rosso

Artikelnummer
05933
In deze wijn wordt het stevige karakter van de Sangiovese druif afgerond door de Merlot druif en is een geurige volle rijke rode wijn verkregen met een uitbundig fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bijzonder aantrekkelijke zomerse wijn, die gunstig stemt.
Omschrijving
Colle Forte is afkomstig van de morene en kiezelgronden aan de oost-oever van het Garda Meer. De druiven worden voorzichtig geperst en de gisting duurt vervolgens 6-8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25 graden. Alles in het productie, opslag en bottelingsproces is erop gericht de natuurlijke aroma's en het fruit uit de druiven optimaal te bewaren. In deze wijn wordt het stevige karakter van de Sangiovese druif afgerond door de Merlot druif en is een geurige volle rijke rode wijn verkregen met een uitbundig fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bonder aantrekkelijke zomerse wijndie gunstig stemt.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen op de morene-heuvels aan de oostelijke zijde van het Gardameer.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Uitbundige fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bijzonder aantrekkelijke zomerse wijn, die gunstig stemt.
Wijn/Spijs combinatie
Is lekker bij salades, (koude) vleesschotels, witvleesgerechten en gevogelte, milde kaas.
Druivensoort
merlot, sangiovese grosso (brun)
Jaar
2018