La Tulipe De La Garde, Bordeaux Supérieur

Artikelnummer
05604
De Nederlandse componist en schrijver Ilja Gort werd in 1994 eigenaar van Château la Tulipe de la Garde, dat vlak bij St. Emilion ligt en 25 ha wijngaarden heeft. Hij renoveerde de wijnproductie en geldt vandaag als een van de beste wijnboeren van Frankrijk. Château la Tulipe de la Garde is een krachtige wijn met een weelderig bouquet van vol rijp rood fruit als kersen en zwarte bessen, ondersteund door vanille en een vleugje specerijen, waarin munt herkenbaar. Rijkelijk gespierde wijn met goed geïntegreerde zuren en een brede afdronk.
Omschrijving
De Nederlandse componist en schrijver Ilja Gort werd in 1994 eigenaar van het Château la Tulipe de la Garde, dat vlak bij St. Emilion ligt en beschikt over 25 ha wijngaarden. Hij spaarde kosten noch moeite om het wijnbezit te renoveren en trok gerenommeerde internationale wijnmakers aan voor het renoveren van de wijnproductie. Vandaag telt hij als één van de voortrekkers van het nieuwe Bordeaux en wordt hij alom beschouwd als één van de beste wijnboeren van Frankrijk. De wijnen van Château la Tulipe de la Garde slepen jaar op jaar internationale onderscheidingen en prijzen in de wacht. De fameuze Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker noemde Château la Tulipe de la Garde "verbijsterend goed" en "de beste in zijn klasse". Château la Tulipe de la Garde is een krachtige wijn met een weelderig bouquet van vol rijp rood fruit als kersen en zwarte bessen, ondersteund door vanille en een vleugje specerijen waarin munt herkenbaar. Rijkelijk gespierde wijn met goed geïntegreerde zuren en een brede ronde afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Weelderige fluwelen Bordeaux wijn met een aansprekend aroma van rijp rood fruit, vanille en een vleugje specerijen. Goed geintegreerde zuren en een brede ronde afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Een mooie klassieke Bordeaux in een nieuw moderner jasje zal zich super thuis voelen bij klassieke rood vleesgerechten modern gepresenteerd b.v. met geroosterde groentes.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2017