Francois Lurton Domaine Les Salices Sauvignon Blanc

Artikelnummer
06130
Lichtgeel met groene reflexen, het bouquet onthult tonen van citrus (citroen en limoen) gevolgd door impressies van witte bloemen (kamperfoelie) en exotisch fruit. Elegant van smaak met vers fruit zoals zwarte bessen en in de afdronk een mineraliteit waarin grapefruit te ontdekken valt. Het was Franncois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e genereatie), die in de jaren 80 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Op verschillende terroirs weet hij fraaie cépagewijnen te maken.
Omschrijving
Sauvignon Blanc is één van de opvallendste druivenrassen en valt vooral in de smaak bij mensen die van pittig-rinse, droge, ongecompliceerde wijnen houden. Het is een druif voor de ongeduldige tijd waarin wij leven. De wijnen met hun prikkelende, verfrissende aroma moeten jong en fris gedronken worden. De druif is vermoedelijk afkomstig uit Bordeaux maar is ook al lang geleden gesignaleerd in het Loiredal. Inmiddels groeit hij wereldwijd in diverse wijngebieden. Zo ook in de Languedoc. Het was Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e generatie) die in de jaren 80 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Na het vinden van de mooiste terroirs kocht hij het historische Domaine Les Salices, gelegen bij het vestigstadje Carcassonne. Gebruikmakend van de mogelijkheden van de verschillende terroirs slaagt de gepassioneerde Francois Lurton er telkens in om verschillende cépagewijnen te maken van uitmuntende kwaliteit. Zoals deze sauvignon blanc. Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen, het bouquet onthult tonen van citrus (citroen en limoen) gevolgd door impressies van witte bloemen (kamperfoelie) en exotisch fruit. Elegent van smaak met vers fruit zoals zwarte bessen en in de afdronk een mineraliteit waarin grapefruit te ontdekken valt.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de heuvels langs de Argent Double rivier.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Lichtgeel, bouquet met tonen van citrus, witte bloemen en exotisch fruit. Elegant van smaak en fruitig, zwarte bessen en mineraliteit in de afdronk en een vleugje grapefruit.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2019