Francois Lurton FL N9 Sauvignon Blanc

Artikelnummer
05507
Bleekgeel. Typisch, frisse Sauvignon bouquet met een combinatie van citrus en buxus. Smaak is elegant en in balans waarbij de citrus zorgt voor een lange afdronk. Bordeaux mag dan de bakermat van sauvignon blanc zijn, maar ook elders in het Franse zuidwesten kom je de druif tegen. Zo worden bijv. in Gascogne kostelijke wijnen gemaakt van uitsluitend witte sauvignon. FL N9 is hier een uitstekend voorbeeld van. Verantwoordelijk voor deze wijn is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux.
Omschrijving
Bordeaux mag dan de bakermat van sauvignon blanc zijn, maar ook elders in het Franse zuidwesten kom je de druif veelvuldig tegen. De Pyreneeën in het zuiden en de Atlantische Oceaan in het westen zorgen voor een koel en vochtig klimaat waarin deze frisse en aromatische druif uitstekend gedijt. Zo worden bijv. in Gascogne kostelijke wijnen gemaakt van uitsluitend witte sauvignon. FL N9 is hier een uitstekend voorbeeld van. Verantwoordelijk voor deze lekkere Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 20 jaar. Druiven met een optimale rijpheid worden heel vroeg in de ochtend (koel!) geoogst om het druivensap tegen oxidatie te beschermen. Daarna direct geperst, zuurstof wordt gecontroleerd toegelaten en geselecteerde gist gebruikt om tijdens een koele fermentatie de sauvignon aroma's optimaal tot uitdrukking te laten komen. De jonge wijn rust meerdere maanden op zijn lie ter verrijking van bouquet en smaak. Proefnotities: Bleekgeel van kleur. Typisch, frisse Sauvignon bouquet met een combinatie van citrus en buxus. Smaak is elegant en in balans waarbij de citrus zorgt voor een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
9.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in Gascogne.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Gascogne
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleekgeel van kleur. Typisch, frisse Sauvignon bouquet met een combinatie van citrus en buxus. Smaak is elegant en in balans waarbij de citrus zorgt voor een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees of bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2018