Luigi Bosca Gala 2, Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc/Merlot

Artikelnummer
05876
Deze Argentijnse wijn bestaat uit een klassieke Bordeauxblend van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. Zwarte bessen, een vleug kruizemunt entonen van zoete specerijen komen in zowel de geur als de smaak voor. Deze stevige, complexe wijn heeft body en 'bite' met een zachte, lange afdronk. Voor aan tafel.
Omschrijving
De jonge Spanjaard Leoncio Arizú plantte aan het begin van de twintigste eeuw zijn eerste wijnstokken in Argentinië, in Mendoza. Daar, in Lujan de Cuyo, verbouwt de familie Arizú nog steeds druiven en worden er allerlei soorten wijn gemaakt. Gala vormt het topsegment van de wijnen die onder de naam Luigi Bosca wereldwijd worden verkocht. Gala 2 is een bordeauxblend van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. De druiven komen van de beste hellingen. De wijn rijpt 14 maanden op kleine vaten van Frans eikenhout. De donkerpaarse wijn heeft aroma's van zwarte bessen, een vleug kruizemunt en tonen van zoete specerijen. Deze Gala 2 heeft 'bite' met een zachte afdronk. Een complexe wijn om bij (groot) vlees te schenken.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
De druiven voor deze Gala 2 van hoge kwaliteit groeien in de meest gunstig gelegen wijngaarden als La Linda in Vistalba en La España in Carrodilla. De kiezelige, kalkrijke zandbodem is goed water doorlatend. Het weer, overdag warm en 's nachts koel, is ideaal voor de ontwikkeling van de suikers en aroma's, het behoud van de zuren en de vorming van rijpe, zachte tannines.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Luján de Cujo, Mendoza
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze donkerpaarse wijn, gemaakt van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot, is fruitig, lichtkruidig, complex maar niet zwaar.
Wijn/Spijs combinatie
Geroosterde, malse entrecotes en steaks, rosbief en ossenhaas in een krachtige wijnsaus, reebiefstuk met portsaus, lichte hazenpeper
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2017