Luigi Bosca La Linda, Chardonnay Unoaked

Artikelnummer
05735
Op La Linda in de Argentijnse Lujan de Cuyo wordt deze goudgele Chardonnay gemaakt. Hij is droog, fris en tergelijkertijd vol en zacht. In de geur en smaak vallen aroma's van mango, perzik en abrikoos. Een krachtige wijn voor en een goede begeleider van vis en gevogelte in saus.
Omschrijving
Mendoza, de wijnhoofdstad van Argentinië, ligt aan de voet van het indrukwekkende Andesgebergte. Ten zuiden van de groene stad ligt onder andere Lujan de Cujo waar Leoncio Arizú het wijnhuis Luigi Bosca oprichtte. Hier worden wijnen in verschillende stijlen gemaakt. De La Linda is een wijn waarbij alles draait om de smaak en het karakter van het druivenras. Deze goudgele chardonnay is tegelijkertijd vol en fris. Hij geurt en smaakt naar exotisch fruit. Een rijke wijn om zo van te genieten en een uitstekende begeleider van vis en gevogelte in sauis.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Rondom La Linda in Lujan de Cuyo, ten zuiden van de Argentijnse wijn hoofdstad Mendoza en op de uitlopers van het Andes gebergte liggen de wijngaarden waar de druiven voor deze Chardonnay groeien.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Luján de Cujo, Mendoza
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Goudgele Chardonnay met geurige aroma's van mango, perzik en abrikoos. Een droge, frisse, maar ook volle en zachte wijn.
Wijn/Spijs combinatie
Kabeljauw, tong en tarbot in boter gebakken of met saus, gebraden gevogelte, kip- en kalkoenfilet in saus, lasagne met broccoli en frisse kaassaus, pasta en risotto met paddestoelen
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2019