Luigi Bosca La Linda, Malbec Rosé

Artikelnummer
05919
Een krachtige, volfruitige, milddroge rosé met body. In de smaak vallen de aroma's van zongerijpt, zoet rood zomerfruit op. Cassis, cerise en kruiden. Een stevige aperitief-rosé, een aanrader bij pittige borrelhapjes en bij een barbecue met zalm, lamskotelet, rood vlees en groenten.
Omschrijving
Bij familiebedrijf Luigi Bosca in Luján de Cuyo is inmiddels de vierde generatie aan het werk. De bodega beschikt over 300 hectare eigen wijngaarden die aan de voet van de Andes liggen. Hier groeien ook de malbecdruiven, Mendoza's trots, voor deze volfruitige, krachtige, milddroge rosé met body. Een volle rosé om bij de barbecue, geroosterd vlees en pittige oosterse gerechten te serveren. Tip: schenk hem ook eens bij aardbeien met crème fraîche en versgemalen peper.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in één van de beste wijngebieden van Argentinië: Luján de Cuyo, de eerste streek met een beschermde herkomstaanduiding. De wijngaarden liggen op de uitlopers van de Andes, sommige op 900 meter hoogte.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een volfruitige, krachtige rosé met een frisse, milde afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Geroosterde zalm, barbecue met lamskotelet, entrecote, allerlei worstsoorten, groentenspiezen, salade van aardbeien, bessen, basilicum en crème fraîche, oosterse groetengerechten en bij allerlei maaltijdsalades. Ook een aanrader bij gekruide kip en kalkoen.
Druivensoort
malbec
Jaar
2019