Luigi Bosca La Linda Private Selection Malbec Old Vines

Artikelnummer
05565
In deze La Linda Malbec van 30 jaar oude stokken brengt het huis Luigi Bosca zijn meer dan 100 jaar ervaring, de expressieve terroir van Luján de Cuyo en de know-how samen. De Malbec druif groeit hier op 960 m hoogte. De nachten koelen flink af en de dagtemperaturen kunnen reiken tot 36 graden: ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw. De wijn heeft een levendige, paarsrode kleur. In het bouquet zijn rood fruit, florale tonen en vanille. De smaak is intens, sappig en er is een goed evenwicht tussen de tannines en de zuren.
Omschrijving
In 1908 werd dit wijnbedrijf in Luján de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. Het is daarmee één van de weinige wijnbedrijven in Argentinië dat over meer dan 110 jaar in eigendom is gebleven van de oprichters. Daar zijn ze met recht trots op. In 1989 stond de familie mede aan de basis van de vaststelling van Argentinië's eerste DO (gecontroleerde herkomstbenaming) voor Malbec in Luján de Cuyo dat gelegen is in Mendoza. De Finca la Linda wijngaard ligt op een hoogte van meer dan 960 meter boven de zeespiegel. Dit zijn de uitlopers van de Andes. Door deze hoogte is hier sprake van een speciaal klimaat. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de toppen van de Andes en de dagtemperaturen kunnen reiken tot 36 graden. Deze Malbec wijngaarden hebben een leeftijd van 30 jaar. Als de druiven goed gerijpt zijn, worden de trossen handmatig geoogst. Vinificatie gebeurt in RVS vaten bij een temperatuur van 28°C. Hierna volgt gedeeltelijke lagering op eiken vaten gedurende 8 maanden. Het etiket verbeeldt de oude Malbec stok, waarvan deze wijn is gemaakt. De wijn heeft een levendige paarsrode kleur. In het bouquet zijn rood fruit, florale tonen en vanille. De smaak is intens en sappig en er is een goed evenwicht tussen de tannines en de zuren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Vistalba.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
In het bouquet zijn rood fruit, florale tonen en vanille te vinden. De smaak is intens, sappig en er is een goed evenwicht tussen de tannines en de zuren.
Wijn/Spijs combinatie
Perfecte combi met mals rundvlees, lam en bij pasta's met milde tomatensauzen. Ook geschikt bij harde kazen.
Druivensoort
malbec
Jaar
2017