Luigi Bosca Luigi Bosca Malbec Terroir los Miradores

Artikelnummer
05634
Deze bijzondere Malbec Terroir los Miradores komt uit de Valle de Uco. Dit wijnbouwgebied staat enorm in de belangstelling en wordt gezien als een van de beste van heel Argentinie. Luigi Bosca werkt er bio-dynamisch. De opbrengsten zijn laag: 35 hl/ha. De wijn is paarsrood van kleur en heeft overheersende aroma's van zwarte bessen maar ook kruidige impressies die zeer karakteristiek zijn voor Valle de Uco. De smaak is intens, mondvullend en de zachte tannines, de rondeur en de goede frisheid maken de wijn af. Met een lange, elegante afdronk.
Omschrijving
In 1908 werd dit wijnbedrijf in Lujan de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. De Los Miradores wijngaard is de hoogst gelegen wijngaard van Bosca en ligt op 1150 meter. Hij is aangeplant met Malbec en wordt op bio-dynamische wijze bewerkt. Deze wijngaard ligt in de Valle de Uco; deze Valle wordt algemeen beschouwd als een van de beste herkomsten van heel Argentinie. Als de Malbec druiven rijp zijn, worden ze handmatig geoogst. De opbrengst is laag: 35 hl/ha. Na ontsteling van de trossen wordt het beste fruit geselecteerd. Eerst vindt koude maceratie plaats gedurende 5 tot 7 dagen. Hierna volgt de alcoholische gisting en daarna wordt de jonge wijn op nieuwe Franse eiken gebracht, waar ook de malolactische gisting plaatsvindt. De vatlagering duurt 12 maanden. Vervolgens wordt de wijn geblend met een deel van de oogst uit Los Miradores die op roestvrije vaten wordt gelagerd. De uiteindelijke blend wordt dan gebotteld waarna flesrijping volgt gedurende minimaal 12 maanden. Met een bijzonder etiket waarop de wortels van de Malbec in de bodem van wijngaard Miradores zichtbaar zijn, toont Luigi Bosca de waarde van het terroir en de invloed van de wijnbouwer. De wijn is paarsrood van kleur en heeft overheersende aroma's van zwarte bessen maar ook kruidige impressies die zeer karakteristiek zijn voor Valle de Uco. De smaak is intens, mondvullend en de zachte tannines, de rondeur en de goede frisheid maken de wijn af.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1150 meter boven de zeespiegel. De hoogst gelegen wijngaard van Luigi Bosca.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Paarsrood van kleur met overheersende aroma's van zwarte bessen en kruidige impressies. De smaak is intens en mondvullend. De wijn heeft zachte tannines en een elegante afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Perfect bij rood vlees, wild en harde kazen.
Leeftijd wijnstok
10 jaar.
Opbrengst
35 hl/ha.
Rijping
12 maanden op fusten van nieuw Frans eikenhout.
Potentiele ontwikkeling
5 - 10 jaar met een uitloop naar 15.
Bodem type
Bovenlaag van 35% met klei en zand, een tussenlaag van 35% met kiezelstenen en een onderlaag van 30% met grote keien.
Druivensoort
malbec
Jaar
2017