DOW's Masterblend Ruby Port

Artikelnummer
59021
DOW's Master Blend Ruby is gemiddeld 3 jaar gerijpt op eikenhouten vaten in de lodges in Vila Nova de Gaia en wordt gebotteld wanneer hij op dronk is. Geschikt voor informeel drinken door de weelderige, jeugdige en fruitige tonen. Serveer licht gekoeld met warm weer.
Omschrijving
DOW's is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producten sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. DOW's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bonfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is DOW's één van de eerste wijnhuizen die invensteeerde in premium wijngaarden. De druiven gebruikt voor de productie van DOW's Master Blend Ruby zijn een blend van traditionele Portugese varianten van de Douro vallei, zoals de Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en de Tinto Cao.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
19%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Douro vallei
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Diep en levendig robijnrood. Is vol en heeft aantrekkelijke aroma's van rood fruit. In de smaak fris en jeugdig met frambozen en kersen. Een lange, intensieve afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Kaas, noten gedroogd fruit en sigaren.
Leeftijd wijnstok
20 jaar oud.
Opbrengst
4.500 kg/ha.
Rijping
Gemiddeld 3 jaar op vat na blending in Villa Nova de Gaia.
Potentiele ontwikkeling
3 jaar naar botteling.
Bodem type
Leisteen en rijk aan aluminium, magnesium, titatanium.
Druivensoort
tinta barocca, tinta cao, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional