DOW's Masterblend Tawny Port

Artikelnummer
59022
Aantrekkelijke geelbruine kleur. DOW's Tawny Port Master Blend combineert fluweelzachte aroma's van karamel en noten met heerlijk rijp fruit zoals abrikozen, met tonen van noten.De smaak is fris en mooi in balans met een lange lichte afdronk.
Omschrijving
DOW's is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producten sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. DOW's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bonfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is DOW's één van de eerste wijnhuizen die invensteeerde in premium wijngaarden. DOW's Tawny Port Master Blend is een drie jaar oude blend gerijpt in kleine eikenhouten vaten in de lodges in Vila Nova de Gaia. De rijping op vat zorgt voor een zachtere en lichtere wijn dan de DOW's Ruby die voornamelijk is gerijpt op grote eiken vaten en tonnen. DOW's Tawny combineert subtiel fruit met heerlijke, fluwelen tonen van noten afkomstig van de rijping op vat. Zodra gebotteld is de Tawny op dronk en heeft dus geen verdere rijping nodig. Serveer licht gekoeld met warm weer.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
19%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Douro vallei
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Kenmerkend voor de houtgerijpte tawny port is zijn zachte, zwoele smaak met aroma's van noten, abrikozen en karamel.
Wijn/Spijs combinatie
Kaas, noten gedroogd fruit en sigaren
Leeftijd wijnstok
20 jaar oud.
Opbrengst
4.500 kg/ha.
Rijping
Gemiddeld 3 jaar na blending in Villa Nova de Gaia. De rijping op vat zorgt voor een zachtere en lichtere wijn dan de Ruby die voornamelijk is gerijpt op grote eiken vaten en tonnen.
Potentiele ontwikkeling
3 jaar na botteling.
Bodem type
Leisteen en rijk aan aluminium, magnesium, titatanium.
Druivensoort
tinta barocca, tinta cao, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional