Othello

Artikelnummer
46920
Het ontstaan van Othello komt voort uit de wens om een wijn te produceren die de grootsheid van het terroir van de Napanook wijngaard weergeeft en tegelijkertijd toegankelijk en plezierig is in haar jonge jaren. De wijn wordt gemaakt onder leiding van het Dominus Estate wijnmakers team en is rijk, elegant en verfrissend met expressieve aroma's van rood fruit en ronde, zijdeachtige tannines in de afdronk.
Omschrijving
Het ontstaan van Othello komt voort uit de wens om een wijn te produceren die de grootsheid van het terroir van de Napanook wijngaard weergeeft en tegelijkertijd toegankelijk en plezierig is in haar jaar jonge jaren. De wijn wordt gemaakt onder leiding van het Dominus Estate wijnmakers team. Othello heeft een warme, robijnrode kleur en in de neus duidelijke tonen van rood fruit zoals framboos en zwarte bessen maar ook kruidigheid (zwarte peper enlaurier). De wijn is rijk, elegant en verfrissend met expressieve aroma's en ronde, zijdeachtige tannines in de afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Verenigde Staten van Amerika
Ligging wijngaard
Othello komt van de Napanook wijngaard, onderdeel van Dominus Estate in Yountville, Californië. Deze wijngaard werd voor het eerst beplant in 1983 door Christian Moueix en levert de druiven voor drie wijnen waaronder Othello.
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
Napa Valley
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Othello is een is rijke, elegant en verfrissend wijn met expressieve aroma's van rood fruit en ronde, zijdeachtige tannines in de afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Bij bijna alle combinaties van geroosterd rood vlees (entrecote, biefstuk, ossenhaas, ree, hert) met knapperige, kortgebakken groenten (sperziebonen, grof gesneden snijboon, paprika, koolrabi. Ook bij kruidige eenpansgerechten als couscous, tajines, moussaka en lasagne. Kaas: pittige, rijpere kazen met een smeuïge structuur.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, petit verdot
Jaar
2012