Champagne Taittinger Prélude Grands Crus

Artikelnummer
50492
De kleur van deze Prélude is briljant lichtgeel met zilverachtige hoogtepunten. De belletjes zijn fijn en vormen een delicate roomachtige kraag van mousse. De geur is subtiel en fris. De aanvankelijk minerale aroma's ontwikkelen zich snel tot geuren van bloemen met hinten van vlierbloesem en kruidige boventonen van kaneel. Deze Prélude heeft een volle, krachtige smaak en een lange, volle afdronk. Taittinger Prélude Grands Crus is een verrukkelijke champagne met veel charme, finesse en passie.
Omschrijving
De kleur van deze Prélude is briljant lichtgeel met zilverachtige hoogtepunten. De belletjes zijn fijn en vormen een delicate roomachtige kraag van mousse. De geur is subtiel en fris. De aanvankelijk minerale aroma"s ontwikkelen zich snel tot geuren van bloemen met hinten van vlierbloesem en kruidige boventonen van kaneel. Deze Prélude heeft een volle, krachtige smaak en een lange, volle afdronk. Taittinger Prélude Grands Crus is een verrukkelijke champagne met veel charme, finesse en passie.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De Chardonnay komt uit de Côte de Blancs (Avize, Le Mesnil sur Oger) en de Pinot Noir druiven uit de Montagne de Reims streek (Bonzy, Ambonnay).
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Champagne
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze Prélude heeft een volle, krachtige smaak en een lange, volle afdronk met veel charme, finesse en passie.
Wijn/Spijs combinatie
Deze Prélude is een heerlijk aperitief en een verrukkelijke begeleider van gegrilde vis en schaaldieren.
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 23 jaar.
Opbrengst
10.100 kg/ha. in 2014.
Rijping
Meer dan 5 jaar op fles in de kelders bij 11 graden C.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 10 jaar.
Bodem type
In de ondergrond van het champagnegebied zit veel kalk en ook de bovenlaag bestaat voor 75% uit kalk (krijt, mergel en echte kalksteen). Dit zorgt voor een goede afwatering en kalk geeft de Champagne zijn specifieke smaak.
Druivensoort
chardonnay cote de blancs, pinot noir