Pascal Jolivet Sancerre Blanc, "Les Caillottes"

Artikelnummer
05476
Les Caillottes is een single vineyard Sancerre. Gemaakt van 40 jaar oude stokken. Door de kwaliteitslat hoog te leggen is Jolivet in staat zeer natuurzuivere wijnen te maken. Werken met natuurlijke gistcellen, de tijd nemen om de vinificatie te voltooien en de jonge wijn 4 à 6 maanden op de droesem laten rusten. Zo ontstaat deze geconcentreerde wijn met een zweem van groen. Fris intens aroma van citrus en groene tonen. Krachtig van smaak en met een minerale afdronk.
Omschrijving
Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Al vroeg was duidelijk dat Pascal ook een wijnman zou worden. Hij de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Pascal Jolivet's filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. "Les Caillottes" ligt op de zuidelijke hellingen bovenaan in het dorp Bué-en-Sancerre in het gebied met de naam "La Plante dès Prés". Dit gebied wordt beschouwd als één van de beste terroirs van Sancerre. De bodem bestaat uit kalksteen. De wijnstokken in Les Caillottes hebben een leeftijd van 40 jaar. Na de vinificatie rust de jonge wijn dan nog 4 à 6 maanden op de droesem, waardoor meer finesse en complexiteit ontstaat. Geconcentreerde wijn met een zweem van groen. Fris intens aroma van citrus en groene tonen. Krachtig van smaak en met een minerale afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Les Caillottes ligt op de zuidelijke hellingen bovenaan in het dorp Bué-en-Sancerre in het gebied met de naam "la Plante dès Prés". Dit gebied wordt beschouwd als één van de beste terroirs van Sancerre.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Loire
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een verfijnde, delicaat droge wijn met de mooie, mineralige aroma's die typerend zijn voor het terroir in Sancerre.
Wijn/Spijs combinatie
Past goed bij fruits de mer, visgerechten, wit vleesgerechten en witschimmel geitenkazen.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2018