Southern Right Sauvignon Blanc

Artikelnummer
05083
Verrukkelijk verfrissend. Droog met de sappige smaak van geurige roze grapefruit, kruisbes, abrikoos en passievrucht. In de lange afdronk mineralige en krijtachtige tonen. Een Kaapse terroirwijn waarin twee werelden versmelten. De ingetogen, maar intense stijl van de oude wereld en het rijkere fruit van de nieuwe wereld. Het ideale aperitief en een uitstekende begeleider van oesters, sushi, verfijnde visgerechten en geitenkaas.
Omschrijving
Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld voor terroir. Hij wilde in de relatief koele Walker Bay, 3 km van de Atlantische Oceaan, die variëteiten verbouwen die excellente wijnen konden leveren waarin je de specifieke herkomst herkent. Het werden chardonnay en pinot noir en hun succes is wereldwijd hoog. Zoon Anthony vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei, ook in Walker Bay, de ideale omstandigheden voor sauvignon blanc en pinotage. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right. In de Sauvignon Blanc versmelten twee werelden. De intense, koele, krijt- en mineralige stijl van Sancerre met de sappige stijl van de nieuwe wereld. Citrus, kruisbes, abrikoos, passievrucht.. Fruitig, fris en complex.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Hemel-en-Aarde Vallei ligt in de Walker Bay, ongeveer 3 km van de Atlantische Oceaan. De heuvelachtige omgeving profiteert van de verkoelende zeewinden. De sauvignon blanc is op de zandrijke uitlopers van de Tafelberg aangeplant. Hier is de grond lichter dan de kleirijke delen waarin Southern Rights pinotage gedijt. De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige zeldzame walvis die tussen mei en december langs Walker Bay zwemmen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Walker bay
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Verfrissend droog. Met het sappige van citrusfruit, kruisbes en abrikoos en een lange, complexe, mineralige afdronk. Vol en verfijnd.
Wijn/Spijs combinatie
aperitief en fijne borrelhapjes van oesters en sushi tot zalm en vispaté. Schaal- en schelpdieren Vis: zalmcarpaccio, sashimi van tonijn, lichte visgerechten met rinse saus Salades met geitenkaas, fetakaas, garnalen of kip
Opbrengst
40 hl/ha.
Rijping
100% RVS.
Potentiele ontwikkeling
2-3 jaar.
Bodem type
Een zandrijke, kleiachtige bodem.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2018