Château Maris Savoir Vieillir

Artikelnummer
05887
Paarsrood, elegant en complex bouquet van aalbessen, grenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve, genereuze fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig met in de finale een heerlijke afdronk. Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Chateau Mâris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvée groeien opeen geselecteerd perceel van 20 hectare waar het terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na de fermentatie en een maceratie van een maand vindt een vroege botteling plaats om het frisse en fruitige karakter van de wijn te borgen. Proefnotities: Paarsrood, elegant en complex bouquet van aalbessengrenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve, genereuze fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig met in de finale een heerlijke afdronk. Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Aan de voet van de Montagne Noire
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Minervois
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Elegant, complex bouquet van aalbessengrenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk te combineren met alle soorten rood vlees, stoofschotels en wild met niet te zware sauzen.
Druivensoort
syrah
Jaar
2018