Henry Fessy Viré Clessé

Artikelnummer
47010
Licht goudgeel van kleur met in de neus een subtiel aroma van peer, kruiden en abrikozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak en fraaie afdronk. Kan jong gedronken worden en is, mits bewaard, nog zeker 3 tot 4 jaar na de oogst houdbaar. Serveertempartuur 8 - 10 C. In hun werkwijze huldigen beide broers Fessy de traditionele benadering en de filosofie is dat de natuur het werk moet doen; er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is.Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard staat voorop.
Omschrijving
De herkomstbenaming Viré-Clessé bestaat sinds 1999en is daarmee een van de jongste herkomstbenaming binnen de Bourgogne. Genoemd naar een tweetal toonaangevende wijngemeenten in het zuidelijke district Mâconnais, en heeft uitsluitend betrekking op witte wijn van de chardonnay. Het gebied dat nèt even ten noorden van de Beaujolais ligt, heeft een terroir die voornamelijk bestaat uit klei en kalksteen. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering en de filosofie is dat de natuuur het werk moet doen; er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard staat voorop. In ons proefboekje staat vermeld: Licht goudgeel van kleur met in de neus een subtiel aroma van peer, kruiden en abrikozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak en fraaie afdronk. Kan jong gedronken worden en is, mits goed bewaard, nog zeker 3 tot 4 jaar na de oogst houdbaar. Serveertemperatuur 8 - 10 C.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Onbekend
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht goudgeel van kleur met in de neus een subtiel aroma van peer, kruiden en abrikozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak en afdronk van deze fraaie Bourgogne.
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren. Vis. Vlees: kalfs- en varkensvlees. Gevogelte: kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend. Kaas: romige witschimmelkazen, bijvoorbeeld brie.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2017