Dessertwijn

Dessertwijn

Dessertwijn: de heerlijke verrassing bij een nagerecht. Helaas wordt de dessertwijn vaak vergeten bij het nagerecht. En dat terwijl bij zowel zoete desserts als een kaasplankje een dessertwijn een uitstekende toevoeging is.

De dessertwijn dankt zijn naam inderdaad aan het gerecht waarbij hij bij geserveerd dient te worden: het nagerecht, ofwel dessert.


Producten 1-12 van 14
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Producten 1-12 van 14
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Dessertwijnen zijn vaak wijnen die worden geproduceerd met extra zoete druiven. Om de wijn zoet te maken, wordt de fermentatie gestopt voordat de gist alle natuurlijk druivensuiker in alcohol veranderd. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit proces te stoppen – … Er zijn honderden verschillende soorten dessertwijn, maar over het algemeen kunt u ze in 5 stijlen onderscheiden: mousserend, licht & zoet, rijk en zoet, zoet rood en versterkte wijnen.